Individuele behandeling

Iedereen loopt wel eens tegen periodes in het leven aan waarbij je je niet zo lekker in je vel voelt en alles tegen lijkt te vallen. Het kan zijn dat je merkt dat je weinig energie hebt, somber voelt of vastloopt in de negatieve gedachtes die je hebt. Misschien heb je er met vrienden of familie over gesproken, maar merk je dat het je toch niet lukt om van je problemen af te komen. En daar wil je nu vanaf! Therapie is een goede manier om je hiermee te helpen.

Hoe verloopt het traject?

We starten met een telefonische kennismaking, waarna we een intakegesprek inplannen om face to face uitgebreider op jouw hulpvraag in te gaan. Na een intakegesprek bespreken we samen hoe de behandeling eruit zal gaan zien. Denk hierbij aan het aantal sessies, het betrekken van je partner of naasten, de doelen die je wil halen en welke methoden we gaan inzetten.

Een behandeling duurt gemiddeld 8 sessies wat kan variëren van 4 tot 18 sessies met een uitgangspunt van 10 sessies maximaal. We zullen elkaar of een keer of om de week voor 60 minuten gaan zien, met de mogelijkheid tot afbouw van het aantal weken aan het einde van de behandeling. Bijvoorbeeld eens per 2 weken of eens per maand.

Rond de 5e behandelsessie zullen wij een evaluatiegesprek inzetten om te kijken of je al op weg bent om je doelen te bereiken, of je andere wensen hebt, of de benadering tot dusver past en welke aanpassingen nodig zijn. Het kan zijn dat we kiezen voor een verlenging of een verwijzing als dat nodig is.

Vergoede zorg

Via CareDate bied ik vanuit BGGZ vergoede zorg aan. De sessies worden dan volledig vergoed door jouw zorgverzekeraar, op het gebruikelijke jaarlijkse eigen risico na. Voor meer informatie verwijs ik je dan ook graag naar de website van CareDate:

CareDate

Aanmelden

Je kunt je bij mij aanmelden via mijn pagina of via de CareDate website: www.caredate.nl/psycholoog/Maaike-van-der-Waal

Annuleren of verzetten van afspraken

Het kan natuurlijk gebeuren dat je je afspraak wilt verzetten of annuleren. Laat het mij 24 uur van tevoren weten, zodat een andere client gebruik kan maken van de sessietijd. 

Neem contact op

De afspraken en verdere administratie lopen via Caredate en hun elektronisch dossier.


Voor de intake heb je ook een verwijsbrief nodig van je huisarts die aan het volgende voldoet:

  • NAW-gegevens van de verwijzer

  • AGB-code van de verwijzer (dus niet van de praktijk/instelling)

  • Naam en adres van de cliënt

  • (Vermoeden van) DSM5-classificatie

  • Verwijzing naar GBGGZ

  • Handtekening verwijzer (of evt. Stempel praktijk)

  • Dagtekening verwijsbrief mag niet langer dan 9 maanden geleden zijn

  • Dagtekening verwijsbrief moet liggen voor start van de behandeling (eerste sessie)

Heeft u vragen of een klacht? Lees hier dan verder.